chevron


Etkili proje yönetimimiz başarımızın bel kemiğidir. Her biri projenin yönetimini kolaylaştırmak, esnekliği artırmak ve sonuçları yönlendirmek için tasarlanmış iki lider yaklaşımımız var bunlar Scrum ve Agile.

İster Scrum, ister Agile veya karma bir yaklaşım kullanalım, taahhüdümüz projelerinizin sürekli olarak değer sunmasını, son teslim tarihlerine uymasını ve stratejik hedeflerinizle uyumlu olmasını sağlamaktır.

"Agile" yöntemi, değerli yazılımların sürekli teslimi yoluyla müşteri memnuniyetini vurgular. Scrum da dahil olmak üzere çevik metodolojiler işbirliği, uyarlanabilirlik ve müşteri odaklılık gibi ortak ilkeleri paylaşır. Agile ile yönetilen projeler, sürekli iyileştirme ve geliştirmeye olanak tanıyan yinelemeli ve artımlı yapılarıyla karakterize edilir.

Yinelemeli Geliştirme: Agile ile yönetilen projeler, her yinelemede projenin işlevsel bir parçasını sunarak işi küçük artışlara böler. Bu yaklaşım, sürekli işbirliğini kolaylaştırarak proje ilerledikçe geri bildirimleri dahil etmenize ve değişiklikleri önceliklendirmenize olanak tanır.

Müşteri İşbirliği: Agile metodolojisi, proje boyunca paydaşlarla yakın işbirliğini teşvik eder. Bu size geri bildirim sağlama, projenin yönünü şekillendirme ve nihai sonucun beklentilerinize tam olarak uymasını sağlama yetkisi verir.

Esneklik: Agile metodolojisi, değişen gereksinimleri benimser, bu da onları ihtiyaçların değişebileceği veya yüksek derecede esnekliğin gerekli olduğu projeler için ideal hale getirir.

Görünürlük: Agile, düzenli toplantılar, demolar ve iletişim yoluyla proje ilerlemesine şeffaflık sağlar. Böylelikle proje durumu hakkında bilgi sahibi olmanızı ve bilinçli kararlar alabilmenizi sağlar.

"Scrum", oldukça popüler ve uyarlanabilir bir yöntemdir. Yinelemeli ve artımlı yaklaşımıyla karakterize edilir, bu da onu değişen gereksinimleri olan veya yüksek derecede uyarlanabilirlik gerektiren projeler için özellikle etkili kılar.

Scrum, özünde projeleri “sprint” olarak bilinen ve tipik olarak iki ila dört hafta süren yönetilebilir zaman aralıklarına böler. Her sprint sırasında, çapraz fonksiyonel ekipler potansiyel olarak sevk edilebilir bir ürün artışı üretmek için yoğun bir şekilde işbirliği yapar. Scrum çerçevesi şeffaflık, denetim ve adaptasyonu vurgular.

Roller: Scrum, Scrum Master, Ürün Sahibi ve Geliştirme Ekibi dahil olmak üzere farklı roller tanımlar. Scrum Master, ekibin Scrum ilkelerine bağlı kalmasını sağlar, Ürün Sahibi ürün birikimini yönetir ve Geliştirme Ekibi işi yürütür.

Artefaktlar: Scrum'daki temel eserler arasında ürün birikimi, sprint birikimi ve sevk edilebilir ürün artışı yer alır. Ürün birikimi, özelliklerin ve gereksinimlerin önceliklendirilmiş bir listesini içerir, sprint birikimi mevcut sprint için görevleri ana hatlarıyla belirtir ve artış, sprint sırasında tamamlanan işi temsil eder.

Etkinlikler: Scrum etkinlikleri arasında sprint planlama, günlük stand-up toplantıları, sprint incelemesi ve sprint retrospektifi yer alır. Bu etkinlikler planlama, ilerleme değerlendirmesi ve sürekli iyileştirme için fırsatlar sağlar.